Karamellisoitu mango ja sitruunalabneh

24 h 25 min
5
0

Karamellisoitu mango ja sitruunalabneh

GL
MU
0
5
Makeassa liemessä karamellisoitu mango kaipaa kylkeensä jotain raikasta. Lusikallinen jogurtista valutettua labnehia on juuri sopiva kumppani lämpimälle mangolle. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kpltuoretta mangoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/4 dlvettä
  • 1 rklvoita

Labneh

  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa (1-2 tl)
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista karamellisoitu mango ja sitruunalabneh näin:

Pane jogurtti valumaan joko suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään. Peitä jogurtti kelmulla ja pane päälle kevyt paino. Valuta jogurttia jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada kiinteä jogurtti kulhoon. Mausta se sitruunamehulla, hunajalla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa mangot tasakokoisiksi lohkoiksi.

Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle. Keitä seosta hetki ja sekoita joukkoon voi. Pane mangoviipaleet liemeen ja kuumenna kohtalaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä viipaleet kuumennuksen puolivälissä.

Tarjoa karamellisoitu mango lämpimänä labnehin kanssa. 

Vinkki!

Muista panna labneh valumaan jo tarjoamista edeltävänä iltana. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä