Kotivinkki

Karamellisoidut omenat

20 min
4.25
0

Näyttävät karamellisoidut omenat syntyvät helposti, kun seuraa ohjetta huolellisesti. Omena kastetaan kuumaan siirappiin ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai mantelirouheeseen.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (8 kpl)

  • 8puutikkua
  • 2 dlkookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Sokerisiirappi

  • ¾ dlvettä
  • 2 rklglukoosisiirappia
  • 6 dlsokeria
  • 2-3 tippaapunaista karamelliväriä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Sokeriliemi on todella kuumaa. Varo, ettet polta itseäsi puuhassa.

1. Pese omenat hyvin ja työnnä jokaiseen tikku. (Pese myös tikut, jos käytät omenapuunoksia). Kaada kookoshiutaleet tai mantelirouhe  valmiiksi kulhoon.

2. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Älä sekoita.

3. Kytke liesi keskilämmölle ja odota, kunnes sokeri on kostunut kokonaan. Älä edelleenkään sekoita. On oleellista, että kattilan reunoille ei juuri jää sokeripaakkuja, silloin koko siirapista tulee helposti paakkuinen.

4. Laita liesi täydelle teholle. Anna siirapin kiehua 1–3 minuuttia. Tarkkaile kiehumista, kasta puutikku siirappiin ja sen jälkeen jääkylmään veteen. Jos sokeri kovettuu kokonaan, siirappi on valmista.

5. Lisää halutessasi karamelliväriä, sillä omenien väri laimenee hieman sokerikuoren alla.

6. Kasta omena siirappiin ja lusikoi siirappia kantaan asti. Nosta omena pois ja kasta se kookoshiutaleisiin tai mantelirouheeseen. Siirrä karamellisoidut omenat leivinpaperin päälle jähmettymään. Toimi melko ripeästi, jotta siirappi ei ehdi jäähtyä.

MITÄ PIDIT?
4.25