Karamellipäärynät ja roquefortvaahto

25 min
4.2
0

Karamellipäärynät ja roquefortvaahto

GL
MU
0
4.2
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplpäärynää
  • 1 dlsokeria
  • 75 gvoita

Vaahto

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)
  • 75 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (roquefort, murennettuna)
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista ensin vaahto sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Kuori ja puolita päärynät. Kaiverra siemenkota pois lusikalla.

Sulata sokeri ja voi paistinpannulla lieden täydellä teholla koko ajan sekoitellen. Jatka seoksen kuumennusta, kunnes seos alkaa karamellisoitua kinuskinruskeaksi. Sekoita koko ajan!

Kun seos on karamellisoitunut, nosta päärynänpuolikkaat karamelliin leikkuupinta alaspäin ja vähennä lieden tehoa. Anna päärynöiden muhia pehmeiksi karamellissa noin 10 minuuttia.

Sekoittele kypsennyksen aikana karamellikastiketta päärynöiden välissä. Nosta sitten lieden tehoa hieman ja anna päärynöiden ruskistua noin minuutin ajan.

Nosta karamellipäärynät tarjoiluastiaan tai jälkiruokalautasille ja tarjoa roquefortvaahdon kera.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä