Maku

Kapris-focaccia

1 h 15 min
4.7
0

Kapris-focaccia

GL
MA
MU
0
4.7
Pehmeä focaccia saa makua suolaisista kapriksista ja valkosipuliöljystä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 2 dlkauraleseitä
  • 11 gkuivahiivaa (1 pussillinen)
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklkapriksia
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Yhdistä leseet ja kuivahiiva.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja leseet. Lisää jauhot ja viimeisenä öljy. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta ne sitruunamehun ja öljyn kanssa.

Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Painele kuoppiin kapriksia. Voitele leipä valkosipuliöljyllä ja ripottele pinnalle silputtua rosmariinia.

Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä