Maku

Kanttarelliquiche

1 h
5
0

Kanttarelliquiche

Kanttarelliquiche saa rutkasti makua västerbotten juustosta.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dltäysjyväspelttijauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklkylmää vettä

Täyte

  • 400 gtuoreita kanttarelleja
  • 150 gvästerbotten-juustoa raastettuna
  • 1 kplsipuli (kuutioituna)
  • 1 rklvoita (paistamiseen)
  • ½ dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplkananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja muovaa taikina palloksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Tee kanttarelliquiche 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja kiristä reuna paikoilleen. Voitele irtopohjavuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 10  minuuttia.

Puhdista ja pilko kantterellit. Kuori ja kuutioi sipuli. Hienonna tilli. Kuumenna pannulla voi. Paista kanttarelleja ja sipulia kunnes kanttarelleistä irronnut neste on haihtunut. Nosta pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon hienonnettu tilla ja raastettu västerbotten juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä kanttarellitäyte tasaisesti piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin, kaada tasaisesti vuokaan. Paista kanttarellipiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen.

Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä