Kantarellitäytteiset kesäkurpitsaveneet

1 h 25 min
4.3
0

Kantarellitäytteiset kesäkurpitsaveneet

MU
0
4.3
Täytetyt kesäkurpitsat saavat mehevän maun kantarelli-pekonimuhennoksesta.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplkesäkurpitsaa

Täyte

  • 15 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 75 gpekonia
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmeiramia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 dllihalientä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dllehtipersiljaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista täytetyt kesäkurpitsat näin:

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan. Koverra kesäkurpitsoiden sisus niin, että saat 12 pientä ”venettä”. Säästä sisus vaikkapa piirakan täytteeseen.

Puhdista ja pilko kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuutioi pekoni ja kuumenna se pannulla. Lisää sipulit ja kantarellit. Ruskista ne kevyesti.

Ripottele jauhot pannulle ja ruskista niitä hiukan. Mausta paprikalla, meiramilla ja valkopippurilla.

Lisää kuuma lihaliemi ja hauduta noin 30 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma, älä keitä enää.

Täytä kesäkurpitsoiden kolot kantarellimuhennoksella.

Paista kesäkurpitsaveneitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ripottele persiljaa pinnalle. Tarjoa kantarellitäytteiset kesäkurpitsat salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä