3,4(5)
Kantarellitäytteiset jauhelihapihvit
40 min
20.6.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Täyte
5 dlkantarelleja
1/2 kplpurjoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
Pihvit
200 gkermaviiliä
56 gsipulikeittoaineksia
600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kplmunaa
1 tlpaprikajauhetta
Paistamiseen
1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Hienonna puhdistetut sienet ja halkaistu, huuhdeltu purjo.

Nosta sienet ja purjot pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

Sekoita kermaviilin joukkoon sipulikeittoainekset. Anna turvota kymmenisen minuuttia.

Lisää seokseen jauheliha, muna ja paprikajauhe. Sekoita tasaiseksi.

Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan. Taputtele jokainen kostutetun leikkuulaudan päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta jokaiselle levylle sieni-purjoseosta. Taita levy kaksinkerroin täytteen päälle ja ummista reunat sormin painelemalla.

Paista jauhlihapihvit rasvassa pannulla tai muurikalla molemmin puolin kypsiksi.

Tarjoa kantarellitäytteiset jauhelihapihvit uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.