Maku

Kantarellitäytteiset jauhelihapihvit

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3.3
0
Julkaistu: 20.6.2011


Ainekset (8 kpl)

Täyte

  • 5 dlkantarelleja
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Pihvit

  • 200 gkermaviiliä
  • 56 gsipulikeittoaineksia
  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlpaprikajauhetta

Paistamiseen

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Tulosta

Hienonna puhdistetut sienet ja halkaistu, huuhdeltu purjo. Nosta sienet ja purjot pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon sipulikeittoainekset. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää seokseen jauheliha, muna ja paprikajauhe. Sekoita tasaiseksi. Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan. Taputtele jokainen kostutetun leikkuulaudan päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta jokaiselle levylle sieni-purjoseosta. Taita levy kaksinkerroin täytteen päälle ja ummista reunat sormin painelemalla. Paista jauhlihapihvit rasvassa pannulla tai muurikalla molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kantarellitäytteiset jauhelihapihvit uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentoi »