0(0)
Kantarellisosekeitto – taivaallisen samettinen ja kuohkea syysherkku
Kasvis
20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 5 min
Kantarellisosekeitto syntyy soseuttamalla kantarellit tuorejuuston ja kerman kanssa. Pikanttia makua antavat paistetut pinjansiemenet ja makea omena. Lehtipersilja viimeistelee ihanan samettisen kantarellisosekeiton.
17.8.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kantarellisosekeitto
1 lkantarelleja
1sipuli
50 gvoita
1 tlkurkumaa
2 rklvehnäjauhoja
5 dlvettä
½kasvisliemikuutio
1makea omena
100 gtuorejuustoa ( aurinkokuivattu tomaatti)
1 dlruokakermaa
1 tlruokosokeria
(suolaa)
Pinnalle
4 rklpinjansiemeniä
1pieni omena
1 rkloliiviöljyä
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Kantarellisosekeitto – ohje:

  1. Puhdista kantarellit ja paista niitä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja lisää se sekä voi, kurkuma ja vehnäjauhot. Paista hetki mutta älä ruskista.
  2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuori ja pilko omena joukkoon. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  3. Lisää tuorejuusto, kerma ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Paista pinjansiemeniä ja kuu­tioitua omenaa pannulla oliivi­öljyssä. Lisää hienonnettu lehtipersilja ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lautasille annostellun kantarellisosekeiton pinnalle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo