Kotivinkki

Kantarellisosekeitto – taivaallisen samettinen ja kuohkea syysherkku

20 min
0
0

Kantarellisosekeitto – taivaallisen samettinen ja kuohkea syysherkku

KA
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kantarellisosekeitto syntyy soseuttamalla kantarellit tuorejuuston ja kerman kanssa. Pikanttia makua antavat paistetut pinjansiemenet ja makea omena. Lehtipersilja viimeistelee ihanan samettisen kantarellisosekeiton.

Ainekset (4 annosta)

Kantarellisosekeitto

  • 1 lkantarelleja
  • 1sipuli
  • 50 gvoita
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • ½kasvisliemikuutio
  • 1makea omena
  • 100 gtuorejuustoa ( aurinkokuivattu tomaatti)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 tlruokosokeria
  • (suolaa)

Pinnalle

  • 4 rklpinjansiemeniä
  • 1pieni omena
  • 1 rkloliiviöljyä
  • lehtipersiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Kantarellisosekeitto valmistuu näin:

  1. Puhdista kantarellit ja paista niitä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja lisää se sekä voi, kurkuma ja vehnäjauhot. Paista hetki mutta älä ruskista.
  2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuori ja pilko omena joukkoon. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  3. Lisää tuorejuusto, kerma ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Paista pinjansiemeniä ja kuu­tioitua omenaa pannulla oliivi­öljyssä. Lisää hienonnettu lehtipersilja ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lautasille annostellun kantarellisosekeiton pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0