Kantarellipuustit

1 h 45 min
5
0

Kantarellipuustit

Kesän ihanimmat suolaiset pullat saavat täytteeksi riistakäristystä ja kantarelleja. Kantarellipuustit ovat täydellinen iltapala!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlvettä (tai maitoa)
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlperunahiutaleita (esim. Mummon)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 1/2 dlsämpyläjauhoja

Täyte

  • 1 rklvoita (tai margariinia)
  • 240 griistakäristyslihaa (pakaste)
  • 7 dlkantarelleja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gtuorejuustoa (valkosipulin tai yrtin makuista)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista kantarellipuustit näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää perunahiutaleet, sokeri, suola ja öljy. Alusta joukkoon sämpyläjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Nosta kulho lämpimään ja peitä liinalla. Kohota noin puoli tuntia ja valmistele sillä aikaa täyte.

Kuumenna pannulla voita. Paista käristyslihaa pannulla, kunnes se on kypsää ja suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon sienet ja kuumenna käännellen, kunnes myös sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.

Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 cm x 30 cm).

Levitä päälle tuorejuustoa ja riista-kantarelliseosta.

Kääri täytetty levy rullaksi leveämmästä reunasta alkaen. Leikkaa rulla noin 2 cm:n paloiksi ja nosta ne pulla-tai piirakkavuokiin leikkauspinta ylöspäin.

Nosta vuoat pellille ja peittele liinalla. Anna puustien kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Voitele kantarellipuustit munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Riistakäristyksen tilalle sopii hyvin myös jauheliha.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä