Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minKantarellipizza hurmaa juustoisen kermaisella täytteellään ja rapsakalla pohjallaan. Mikä parasta, kantarellipizzaan riittää laihempikin sienisaalis. Tähän herkkupizzaan jäät koukkuun jo ensipuraisulla!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 9.7.2018

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pizzapohja
- ⅓tuorehiivaa (à 50 g)
- 1 dlvettä
- 2 ½ dlhiivaleipäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 2 rkloliiviöljyä
Täyte
- 5 dlkantarelleja
- 1 punasipuli
- 2 rkloliiviöljyä
- 2lehtikaalin lehteä
- 150 granskankermaa
- 100 gfetajuustoa
- 75 gmozzarellajuustoraastetta
Kantarellipizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Puhdista sienet ja leikkaa suuret yksilöt puoliksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää puhdistetut sienet ja sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Poista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi.
- Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi. Levitä päälle ranskankerma. Jaa päälle sieniseos, lehtikaali ja lopuksi murustettu feta ja juustoraaste.
- Paista pizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele kantarellipizza mustapippurirouhaisulla.
Vinkki!
Jos haluat pizzapohjasta maukkaamman, tee se edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Tuplaa ohje koko pellilliseen.