Maku

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!

1 h 5 min
5
0

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kantarellipizza hurmaa juustoisen kermaisella täytteellään ja rapsakalla pohjallaan. Mikä parasta, kantarellipizzaan riittää laihempikin sienisaalis. Tähän herkkupizzaan jäät koukkuun jo ensipuraisulla!

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • tuorehiivaa (à 50 g)
  • 1 dlvettä
  • 2 ½ dlhiivaleipäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 5 dlkantarelleja
  • 1 punasipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2lehtikaalin lehteä
  • 150 granskankermaa
  • 100 gfetajuustoa
  • 75 gmozzarellajuustoraastetta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kantarellipizza valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa suuret yksilöt puoliksi. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää puhdistetut sienet ja sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Poista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi.
  3. Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi. Levitä päälle ranskankerma. Jaa päälle sieniseos, lehtikaali ja lopuksi murustettu feta ja juustoraaste.
  4. Paista pizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza mustapippurirouhaisulla.

Jos haluat pizzapohjasta maukkaamman, tee se edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Tuplaa ohje koko pellilliseen.

MITÄ PIDIT?
5