Kantarellikierteet

45 min
5
0

Kantarellikierteet

Maukkaat kantarellikierteet hurmaavat kaikki.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 2,5 dlvettä
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkloliivi - tai muuta öljyä

Kantarellitäyte

  • 1 lkantarelleja
  • 3 rklvoita
  • 1 kplsipuli
  • 1/2 kplomena
  • 1 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • pippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista taikina sekoittamalla hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja sitten jauhot. Alusta öljyllä. 

Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi. 

Puhdista ja pienennä sienet. Paista kuumalla pannulla, kunnes enimmät nesteet ovat haihtuneet. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota ja ota seos sen jälkeen pois pannulta jäähtymään. 

Kuutioi puolikas omena ja silppua timjami. Sekoita sienten joukkoon ja mausta suolalla. Oman mielen mukaan voi lisätä myös pippuria. 

Ripottele jauhoja leivonta-alustalle ja pyörittele taikinaa jonkin aikaa. Kaulitse siitä 30 × 50 cm oleva levy. Levitä täyte tasaisesti päälle ja ripottele päällimmäiseksi mozzarellaraastetta. Pyöritä levy rullalle ja leikkaa siitä 3 cm levyisiä paloja. Laita palat voideltuihin muffinssivuokiin. Ripottele vielä juustoraastetta päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä