Maku

Kantarelliahvenet ja uuniperuna

1 h 25 min
0
0

Kantarelliahvenet ja uuniperuna

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kpluuniperunaa

Sienimuhennos

  • 2 1/2 dlkantarelleja
  • 25 gsipulia
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 25 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Lisäksi

  • 150 gahvenia
  • 1 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese peruna huolellisesti harjaten ja pistele perunan pinta haarukalla. Nosta peruna uuniin esim. foliopalan päälle. Anna perunan kypsyä sen koosta riippuen noin reilun tunnin ajan. Valmistele samaan uuniin tiistain omenainen uunipata.

Tee perunan kypsyessä sienimuhennos. Puhdista ja silppua sienet ja kuori ja hienonna sipuli. Nosta sienet kattilaan ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulisilppu. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Lisää vehnäjauhot ja kääntele. Lisää kerma ja mausteet ja anna muhennoksen hautua noin 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi juustoraaste.

Kun uuniperuna on juuri ja juuri kypsä, levitä kalafileet pieneen uunivuokaan. Jaa sienimuhennos ahvenfileiden päälle ja nosta fileet uuniin perunan seuraksi. Kypsennä fileitä niiden koosta riippuen 5–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Ripottele kantarelliahventen päälle lopuksi ruohosipulisilppua.

Vinkki!

Uuniperunasta tulee herkullisen rapeakuorinen, kun kypsennät sen ilman kääreitä. Kun peset perunan huolellisesti ennen uuniin laittoa, voit syödä myös maukkaat kuoret. Kokeile valmistaa uuniperuna karkealla merisuolapetillä. Käännä perunaa kypsennyksen aikana muutamaan kertaan, jotta kuoresta tulee kauttaaltaan suolainen. Rapsi kypsän perunan pinnasta ylimääräinen suola pois.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä