4,1(49)
Kantarelli-pekonipasta
Munaton
25 min
Kantarelli-pekonipasta on täydellinen loppukesän sesonkiruoka. Kermainen kantarellispagetti maistuu ihanalta niin arki-iltana kuin viikonloppunakin. 
13.6.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
300 gspagettia (täysjyvä)
400 gkantarelleja
140 gpekonia
1 kplkesäsipulia
2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
3/4 tlsitruunapippuria (suolaton)
1/2 tlsuolaa
Lisäksi
50 gparmesaanijuustoa (lastuina ja raastettuna)

Kantarelli-pekonipasta – ohje:

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Suikaloi pekonit. Hienonna sipuli varsineen.

Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.

Lisää sipulit (jätä osa varsista koristeeksi) ja kuullota ne miedolla lämmöllä.

Kumoa joukkoon kantarellit ja paista, kunnes niiden ylimääräinen neste on haihtunut.

Lisää kerma, sitruunapippuri ja suola. Valuta spagetti hyvin ja sekoita joukkoon pekoni-kantarelliseos. Anna kastikkeen imeytyä hetki spagettiin, ennen kuin kumoat pastan tarjoilukulhoon. Ripottele kantarelli-pekonipastan pinnalle sipulinvarsia ja parmesaanilastuja.

Tarjoa kantarelli-pekonipastan lisäksi raastettua parmesaania.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo