Maku

Kantarelli-pekonipasta

25 min
4.2
2

Kantarelli-pekonipasta

MU
2
4.2
Kantarelli-pekonipasta on täydellinen loppukesän sesonkiruoka. Kermainen kantarellispagetti maistuu ihanalta niin arki-iltana kuin viikonloppunakin. 
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gspagettia (täysjyvä)
  • 400 gkantarelleja
  • 140 gpekonia
  • 1 kplkesäsipulia
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 3/4 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 50 gparmesaanijuustoa (lastuina ja raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Suikaloi pekonit. Hienonna sipuli varsineen.

Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Paista pekonit rapeiksi.

Lisää sipulit (jätä osa varsista koristeeksi) ja kuullota ne miedolla lämmöllä.

Kumoa joukkoon kantarellit ja paista, kunnes niiden ylimääräinen neste on haihtunut.

Lisää kerma, sitruunapippuri ja suola. Valuta spagetti hyvin ja sekoita joukkoon pekoni-kantarelliseos. Anna kastikkeen imeytyä hetki spagettiin, ennen kuin kumoat pastan tarjoilukulhoon. Ripottele kantarelli-pekonipastan pinnalle sipulinvarsia ja parmesaanilastuja.

Tarjoa kantarelli-pekonipastan lisäksi raastettua parmesaania.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä