Maku

Kantarelli-munakoisovuoka

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
GL
MU
3.2
0
Julkaistu: 22.7.2005


Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 200 gkantarelleja
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 tloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 tlsiirappia
  • 250 gmozzarellajuustoa
Tulosta
Huuhdo ja leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripota viipaleiden pintaan hieman suolaa ja itketä. Kun kyynelpisarat ovat nousseet pintaan, pyyhi ne pois. Käytä viipaleet pannulla öljytilkassa molemmin puolin tai sipaise niiden pintaan hieman öljyä ja grillaa uunissa grillivastusten alla.
Leikkaa kuoritut sipulit kahtia ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit. Lisää kantarellit ja kääntele hetki. Nyt on tomaattimurskan, fondin ja mausteiden aika. Anna kastikkeen muhia noin 10 minuuttia.
Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, sieni-tomaattikastiketta ja juustoviipaleita.
Kypsennä ruokaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
•Kun käytät vähälaktoosista juustoa, sopii ruoka useimmille laktoosi-intolerantikoille.
•Vaihda kantarellit myöhemmin syksyllä suppilovahveroihin.
•Jos haluat lihaisemman version, hauduta sipulin ja sienten kanssa 200 g jauhelihaa.
MITÄ PIDIT?
3.17
Kommentoi »