4(1)
Kantarelli-lohileivät – valmista täydelliset retkieväät sienimetsään!
Munaton
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h
Kun teet etikkakantarelleja ohjeen mukaan ison setin, ne riittävät monelle herkuttelukerralle. Etikkakantarellit sopivat lohileipiin ja asettuvat mielellään samalle lautaselle myös paistetun kalan tai lihapullien kaveriksi.
Julkaistu 21.8.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
5 dletikkakantarelliseosta
1 rkltilliä hienonnettuna
1 rklkapriksia
1 dlmajoneesia
1 dlranskankermaa
4 viipalettakylmäsavulohta
4 isoa palaaruisleipää
muutama oksatuoretta tilliä

Kantarelli-lohileivät – ohje:

  1. Valuta noin 5 dl kantarelli-porkkana-sipuliseosta etikkaliemestä. Hienonna tilli ja kaprikset. Sekoita kulhossa etikkakantarellit, tilli, kaprikset, majoneesi ja ranskankerma.
  2. Levitä lohiviipaleet ruisleiville ja lusikoi kantarellisalaatti päälle. Viimeistele tillillä.

Etikkakantarellit:

Puhdista ja paista 1 l pieniä kantarelleja kuumalla kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, jolloin sienistä irtoaa ylimääräinen neste. Kuori ja leikkaa 1 porkkana kuutioiksi. Hienonna 1 kesäsipuli varsineen. Kiehauta kattilassa 2 dl omenaviinietikkaa, 2 dl vettä, 1½ dl sokeria ja 1½ tl suolaa.

Lado kantarellit, porkkanakuutiot ja hienonnettu sipuli puhtaaseen lasipurkkiin ja lisää etikkaliemi.

Sulje purkki ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi.

Ohjeella tehdyt etikkakantarellit säilyvät jääkaapissa muutaman viikon.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.