Maku

Kantabrian pata (Cocido montanés)

24 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
24 h
LA
MA
MU
4.5
2
Julkaistu: 26.10.2011


Ainekset (8 annosta)

  • 250 gvalkoisia papuja (kuivattuja)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 600 gporsaan kasleria (kuutioituna)
  • 100 gpekonia (silputtuna)
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 8 dllihalientä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 500 gvalkokaalia (suikaloituna)
  • 350 gperunaa (kuorittuna ja kuutioituna, kiinteä lajike)
  • 2 kplporkkanaa (kuorittuna ja viipaloituna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta (savustettu)
  • 200 gchorizo-makkaraa (ja verimakkaraa)

Koristeluun

  • 1 dltuoretta timjamia
Tulosta

Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois. Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat ja pekoni parissa erässä. Lisää sipuli ja kääntele, kunnes se on ruskistunut. Lisää valutetut pavut, lihaliemi, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan. Lisää kaali, perunat ja porkkanat. Anna kiehua 10 minuuttia. Paista valkosipuli öljyssä kullanruskeaksi. Hienonna se öljyineen paprikajauheen kera morttelissa. Lisää seos pataan. Lisää pataan myös makkarat ja kuumenna noin 10 minuuttia. Nosta makkarat padasta ja leikkaa ne reilun paksuisiksi viipaleiksi ja pane takaisin Kantabrian pataan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele lihapata halutessasi timjamilla.

2 kommenttia