4,5(6)
Kantabrian pata (Cocido montanés)
Laktoositon
Maidoton
Munaton
24 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 24 h
Julkaistu 26.10.2011
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
250 gvalkoisia papuja (kuivattuja)
3 rkloliiviöljyä
600 gporsaan kasleria (kuutioituna)
100 gpekonia (silputtuna)
1 kplsipulia (silputtuna)
8 dllihalientä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
500 gvalkokaalia (suikaloituna)
350 gperunaa (kuorittuna ja kuutioituna, kiinteä lajike)
2 kplporkkanaa (kuorittuna ja viipaloituna)
3 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
2 rkloliiviöljyä
1 tlpaprikajauhetta (savustettu)
200 gchorizo-makkaraa (ja verimakkaraa)
Koristeluun
1 dltuoretta timjamia

Kantabrian pata – ohje:

Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.

Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat ja pekoni parissa erässä. Lisää sipuli ja kääntele, kunnes se on ruskistunut.

Lisää valutetut pavut, lihaliemi, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan.

Lisää kaali, perunat ja porkkanat. Anna kiehua 10 minuuttia.

Paista valkosipuli öljyssä kullanruskeaksi. Hienonna se öljyineen paprikajauheen kera morttelissa. Lisää seos pataan. Lisää pataan myös makkarat ja kuumenna noin 10 minuuttia.

Nosta makkarat padasta ja leikkaa ne reilun paksuisiksi viipaleiksi ja pane takaisin Kantabrian pataan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele lihapata halutessasi timjamilla.

2 kommenttia