Maku

Kanelitähdet

1 h 15 min
0
0

Kanelitähdet

GL
LA
MA
0
0
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 3 kplvalkuaista
  • 4 dltomusokeria
  • 1 tlkanelia
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 350 gmantelijauhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN25 min

Vaahdota valkuaisia ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Ota vaahdosta 6 ruokalusikallista erilliseen astiaan.
Lisää loppuun vaahtoon kaneli, sitruunankuori ja suurin osa mantelijauheesta. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Valmiin taikinamassan tulisi olla kiinteää, eikä se saisi kovasti tarttua kulhon reunoihin.
Levitä leivinalustalle loppu mantelijauhe ja runsaasti tomusokeria. Kauli taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Jotta kauliminen onnistuu, ripottele tomusokeria myös kaulimen ympärille ja taikinan päälle.
Levitä aikaisemmin erilleen ottamastasi valkuaisvaahdosta 4 rkl taikinan päälle ohueksi kerrokseksi. Ota tähtimuotilla taikinasta pikkuleipiä. Irrota pikkuleivät veitsen kärjen avulla muotista leivinpaperoidulle uunipellille. Kauli ylijäävä taikina tomusokerin avulla uudeksi levyksi, levitä loput valkuaisvaahdosta päälle ja painele muotilla tähtiä.
Paista gluteenittomia kanelitähtiä 140-asteisen uunin yläosassa 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä