Kanelisokerikorput

5 h
3.3
0

Kanelisokerikorput

Tällä ohjeella syntyy kunnon keko kanelisokerikorppuja
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 annosta)

  • 1 kplkananmuna
  • 5 dlmaitoa
  • 30 ghiivaa
  • 800 gvehnäjauhoja

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 30 min

Vatkaa kananmuna vaahdoksi. Lisää sekaan lämmitetty maito, johon on sekoitettu hiiva. Kuivahiivalle 42-asteinen maito ja tuorehiivalle 37-asteinen.

Lisää jauhot ja sekoita käsin tai yleiskoneella.

Anna taikinan kohota kelmun alla puolen tunnin ajan.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja tee näistä patonkomaiset pötkylät. Anna kohota vielä puoli tuntia ennen paistamista.

Paista patongit 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä.

Leikkaa patongit viipaleiksi ja painele viipaleet molemmin puolin kanelisokeriseoksessa.

Kuivata korppuja 50-asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Pidä uuninluukku raollaan vaikkapa patakintaan avulla, jotta kosteus pääsee ulos.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä