Maku

Kanelipullat

1 h 5 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen50 min
Ruotsalaisten lemppareissa, kierteille leivotuissa kanelipullissa, ei säästellä voita, sokeria eikä kanelia.  
4.4
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 annosta)

Taikina

  • 5 dltäysmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 kplmunaa
  • 13 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 200 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 1/2 rklkanelia
  • 1/2 rklvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 2 rklsokeria
Tulosta

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna.

Lisää jauhot vähän kerrallaan ja viimeisenä huoneenlämpöinen voi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita pehmeään voihin fariinisokeri, kaneli ja vehnäjauhot.

Jaa taikina kahtia. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä kahdeksi levyksi (à 35 cm x 70 cm).

Levitä päälle täyte. Taita taikinalevyt pitkältä sivulta kolminkerroin.

Leikkaa molemmat taikinalevyt kahden sentin levyisiin suikaleisiin esimerkiksi taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla.

Pyöritä jokainen suikale ensin kaksi kierrosta kolmen sormen ympärille. Käännä suikale kolmannella kierroksella kerän päältä, niin että pää tulee pullan alle.

Nosta kanelipullat leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele päälle sokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.4