Maku

Kanelipullan makuiset pannarit

5
0

Kanelipullan makuiset pannarit

Yhdistä kanelikierrepulla (cinnamon roll) ja amerikkalainen pannari (pancake), niin saat takuulla maailman parhaimman aamiaisherkun. Pannarit kruunataan tietysti tuorejuustokuorrutteella!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklvoita
  • öljyä paistamiseen

Kanelikierre

  • 4 rklvoita
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 dlfariinisokeria

Tuorejuustokuorrute

  • 100 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 rklvoita
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Tee ensin kanelikierre. Pehmennä huoneenlämpöinen voi mikrossa lähestulkoon sulaksi, sekoita siihen kaneli ja fariinisokeri. Anna seoksen seistä hetken aikaa huoneenlämmössä jotta se ei ole liian juoksevaa. Siirrä se pursotinpussiin tai kuorrutekynään.

Valmista etukäteen myös tuorejuustokuorrute. Pehmennä huoneenlämpöinen tuorejuusto tomusokerin kanssa tasaiseksi, lisää huoneenlämpöinen voi. Lämmitä seosta mikrossa kunnes se on hieman juoksevaa.

Valmista pannarit. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa yhdistä maito, muna ja sulatettu voi. 

Lisää märät aineet kuiviin vähän kerrallaan, sekoita sitten nopeasti sekaisin. 

Kuumenna öljy pannulla, älä kuumenna pannua liian kuumaksi. Kaada taikinasta (n. 1/2 dl taikinaa per pannari) pannulle pyöreitä pannareita, valuta pannarin pintaan kanelikierre pannarin keskeltä aloittaen. 

Käännä pannari kun pintaan alkaa ilmestyä kuplia, paista n. 1 min toiselta puolelta.

Kokoa pannareista pinoja, voitele pannarit tuorejuustokuorrutteella. Jos kanelikierteen aineksia jää yli, voit viimeistellä pannarit kaneli-sokeriseoksella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä