Maku

Kanelinen viikuna-clafoutis

0
0

Kanelinen viikuna-clafoutis

Herkullisen pehmeät viikunat sopivat täydellisesti ranskalaisen uunivanukkaan täytteeksi. Ripottele ihanan vanukkaan pinnalle paistamisen jälkeen kaneli ja tomusokeria.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/8 tlsuolaa
  • 2 dlmaitoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3 kpltuoreita viikunoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri käsin hyvin sekaisin pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa kevyesti tasaiseksi. Vispaa joukkoon maito ja kerma.

Poista viikunoiden kova kanta ja leikkaa ne reiluksi siivuiksi tai lohkoiksi. Laita viikunat voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle vanukasseos.

Nosta vuoka varovasti uuniin keskitasolle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt.

Ripottele pinnalle kanelia ja tomusokeria. Tarjoile hieman lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä