Kotivinkki

Kanelikierrepitkon letittäminen

0
0

Kanelikierrepitkon letittäminen

Kanelikierrepitko onnistuu pienellä sorminäppäryydellä.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Näin teet kanelikierrepitkon:

1/3 taikinaa, katso pullataikinan ohje

täytteeksi
½ dl juoksevaa margariinia
1 rkl sokeria
2 tl kanelia

päälle raesokeria

1. Kauli taikinasta suorakaiteen mallinen levy. Levitä taikinalevylle juoksevaa margariinia, sokeria ja kanelia.
2. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja laita rullan saumakohta alaspäin pöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä kahtia.
3. Kieritä taikinanauhoja keskenään ja käännä lopuksi nauhojen päät napakasti pitkon alle. Kohota noin 30 min. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia.
 

Katso myös:

Kuva Kristian Ahlroth

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä