5(3)
Herkkuaurinkoja! Kandeeratut sitrukset ilahduttavat niin jouluasetelmassa kuin jälkiruoan koristeena
Kasvis
Gluteeniton
Munaton
5 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 5 h
Kandeeratut sitrukset ovat joulunajan ihana herkku, joilla voi koristaa kakut ja jälkiruoat. Dippaa kandeeratut sitrukset halutessasi vielä suklaaseen. Värikkäät pinot sopivat myös söpöksi pikkulahjaksi!
Julkaistu 22.11.2021
Kotivinkki
Reseptin ainekset
2 pellillistä
2luomuappelsiinia
2luomusitruunaa
2luomulimeä
5 dlvettä
5 dlsokeria
Lisäksi
100 gvalkosuklaata
100 gtummaa suklaata
erikoishienoa sokeria

Kandeeratut sitrukset valmistuvat näin:

  1. Pese sitrukset huolellisesti kuumalla vedellä ja juuresharjalla.
  2. Leikkaa sitrukset ohuiksi, noin 5 millin ­viipaleiksi.
  3. Mittaa vesi ja sokeri isoon laakeaan kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri liukenee.
  4. Säädä liesi alhaiselle teholle ja lisää sitrusviipaleet poreilevaan liemeen. Hauduta sitruksia noin 40 minuuttia. Kääntele viipaleita varovasti niin, että ne sekoittuvat tasaisesti ­sokeriliemeen.
  5. Nosta viipaleet liemestä leivinpaperin päälle kahdelle pellille yhteen kerrokseen.
  6. Kuivata viipaleita 50-asteisessa (kierto­ilma)uunissa 4–5 tuntia. Tasalämmöllä kuivattaessa vaihda peltien paikkaa välillä. Voit kuivattaa sitrukset myös huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.
  7. Irrota viipaleet varovasi lastalla. Kierittele viipaleet sokerissa ja dippaa halutessasi sulatettuun suklaaseen.

Vinkki!

Kitkeryyden vähentämiseksi voit keittää sitrusviipaleita ensin väljässä vedessä pari minuuttia ja valuttaa hyvin ennen sokeriliemessä keittämistä.

Lopun sitrussiirapin voit käyttää juomien maustamiseen, kakun kostutukseen tai jäätelön päällä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.