Herkkuaurinkoja! Kandeeratut sitrukset ilahduttavat niin jouluasetelmassa kuin jälkiruoan koristeena
Kasvis
Gluteeniton
Munaton
5 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 5 h
Kandeeratut sitrukset ovat joulunajan ihana herkku, joilla voi koristaa kakut ja jälkiruoat. Dippaa kandeeratut sitrukset halutessasi vielä suklaaseen. Värikkäät pinot sopivat myös söpöksi pikkulahjaksi!
Pese sitrukset huolellisesti kuumalla vedellä ja juuresharjalla.
Leikkaa sitrukset ohuiksi, noin 5 millin viipaleiksi.
Mittaa vesi ja sokeri isoon laakeaan kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri liukenee.
Säädä liesi alhaiselle teholle ja lisää sitrusviipaleet poreilevaan liemeen. Hauduta sitruksia noin 40 minuuttia. Kääntele viipaleita varovasti niin, että ne sekoittuvat tasaisesti sokeriliemeen.
Nosta viipaleet liemestä leivinpaperin päälle kahdelle pellille yhteen kerrokseen.
Kuivata viipaleita 50-asteisessa (kiertoilma)uunissa 4–5 tuntia. Tasalämmöllä kuivattaessa vaihda peltien paikkaa välillä. Voit kuivattaa sitrukset myös huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.