Kotivinkki

Herkkuaurinkoja! Kandeeratut sitrukset ilahduttavat niin jouluasetelmassa kuin jälkiruoan koristeena

5 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Kandeeratut sitrukset ovat joulunajan ihana herkku, joilla voi koristaa kakut ja jälkiruoat. Dippaa kandeeratut sitrukset halutessasi vielä suklaaseen. Värikkäät pinot sopivat myös söpöksi pikkulahjaksi!
KA
GL
MU
5
1
Julkaistu: 22.11.2021


Ainekset (2 pellillistä)

  • 2luomuappelsiinia
  • 2luomusitruunaa
  • 2luomulimeä
  • 5 dlvettä
  • 5 dlsokeria

Lisäksi

  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gtummaa suklaata
  • erikoishienoa sokeria
Tulosta

Kandeeratut sitrukset valmistuvat näin:

  1. Pese sitrukset huolellisesti kuumalla vedellä ja juuresharjalla.
  2. Leikkaa sitrukset ohuiksi, noin 5 millin ­viipaleiksi.
  3. Mittaa vesi ja sokeri isoon laakeaan kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri liukenee.
  4. Säädä liesi alhaiselle teholle ja lisää sitrusviipaleet poreilevaan liemeen. Hauduta sitruksia noin 40 minuuttia. Kääntele viipaleita varovasti niin, että ne sekoittuvat tasaisesti ­sokeriliemeen.
  5. Nosta viipaleet liemestä leivinpaperin päälle kahdelle pellille yhteen kerrokseen.
  6. Kuivata viipaleita 50-asteisessa (kierto­ilma)uunissa 4–5 tuntia. Tasalämmöllä kuivattaessa vaihda peltien paikkaa välillä. Voit kuivattaa sitrukset myös huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.
  7. Irrota viipaleet varovasi lastalla. Kierittele viipaleet sokerissa ja dippaa halutessasi sulatettuun suklaaseen.

Vinkki!

Kitkeryyden vähentämiseksi voit keittää sitrusviipaleita ensin väljässä vedessä pari minuuttia ja valuttaa hyvin ennen sokeriliemessä keittämistä.

Lopun sitrussiirapin voit käyttää juomien maustamiseen, kakun kostutukseen tai jäätelön päällä.

1 kommentti