Kandeerattu limenkuori

15 min
0
0

Kandeerattu limenkuori

Kandeerattu limenkuori on kuin karkkia ja valmistuu yllättävän helposti vaikka kesäisen hyydykekakun koristeeksi. Limenkuori sopii hyvin myös vaikka drinkkien viimeistelyyn!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 1 0lime
  • jääpaloja
  • 2 1/2 dlvettä
  • 3 3/4 dlsokeria
  • 2 rklerikoishienoa sokeria (Siro)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pese lime huolella kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Kuivaa ja halkaise puoliksi ja sen jälkeen puoliskot vielä puoliksi. Poista lohkoista hedelmäliha ja valkoinen osa kuoresta terävän veitsen avulla, varo rikkomasta vihreää osaa kuoresta. 

Leikkaa kuoret ohuiksi suiroiksi. Kiehauta kattilassa vettä ja valmista jäävesikylpy. Keitä kuoria kiehuvassa vedessä n. 1 minuutin ajan, nosta reikäkauhalla jääveteen jäähtymään. Vaihda vesi ja kiehauta uudelleen, keitä kuoria taas minuutti ja nosta reikäkauhalla jääveteen. 

Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi kunnes sokeri on täysin liennut veteen. Nosta lämpöä ja lisää kuoret poreilevaan liuokseen. Anna kiehua n. 5 minuutin ajan.

Nosta kuoret leivinpaperille reikäkauhan avulla jäähtymään ja jähmettymään. Pyörittele kuoret hetken päästä sokerissa.

Kandeerattu limenkuori säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti säilytettynä muutaman päivän ajan. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä