Maku

Kanavartaat, ohrahelmilisuke ja jogurttikastike

5
0

Kanavartaat, ohrahelmilisuke ja jogurttikastike

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Kanavartaat

  • 1 kplbanaanisalottisipuli hienonnettuna (*)
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä silputtuna (*)
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlpaahdettua paprikamaustetta
  • 1 tlluomuyrttisuolaa
  • 1 kpl(480 g) Atria Perhetilan Naturel Broilerin Ohut Fileeleike
  • 3 rklöljyä paistamiseen (*)

Ohrahelmilisuke

  • 3 dlTorino ohrahelmeä (*)
  • 8 dlvettä
  • 2 kplpunasipulia silputtuna (*)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkloliiviöljyä (*)
  • 3/4 tlluomuyrttisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Jogurttikastike

  • 1 dlJärvikylän tuoretta minttua (*)
  • 2 dlturkkilaista - tai muuta maustamatonta jogurttia
  • 0,5 kplyksikyntinen valkosipuli silputtuna (*)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 0luomuyrttisuolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita sekoittamalla kanan marinadi. Jos ehdit, laita kanat marinoitumaan jo edellisenä päivänä mutta myös pikamarinoinnilla saa oikein maukkaat vartaat aikaiseksi.

Hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset. Leikkaa rintafileet pieniksi suupaloiksi ja sekoita marinadin joukkoon

Valmista jogurttikastike.

Silppua minttu ja valkosipuli. Lisää kaikki ainekset jogurtin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin 15-30 minuuttia.

Kiehauta vesi ja keitä ohrahelmiä noin 15 minuuttia. Kaada tarvittaessa ylimääräinen keitinvesi pois.

Hienonna sipuli ja lisää kypsän ohran joukkoon. Lisää myös öljy ja mausteet.

Kuumenna paistinpannu tai grilli keskilämmölle.

Lisää öljy ja ruskista kanapalat kypsiksi.

Työnnä kanapalat vartaisiin, tarjoa ohrahelmilisukkeen ja jogurttikastikkeen kanssa.

HUOM! Kaikki tähdellä merkityt tuotteet reseptissä ovat Sydänmerkki-tuotteita *

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä