Kanasalaattileivät

20 min
4.5
0

Kanasalaattileivät

Mukavan raikas kanasalaatti syntyy viinirypäleiden, varsisellerin ja sipulin yhdistelmästä. Lisää joukkoon reilusti creme fraichea tuomaan täyteläistä pehmeyttä, ja lusikoi salaattia leipäsiivujen väliin. Aikamoiset kerrosleivät!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Kanasalaatti

  • 500 gmaustamattomia kanafileitä
  • 1 rkloliiviöljyä (paistamiseen)
  • 200 gviinirypäleitä
  • 3 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kplpunasipuli (pieni)
  • 2 dlcreme fraichea
  • 2 rklsitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta
  • salaattia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Paista kanafileet keskilämmöllä mehevä kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Revi kana sormin pieniksi suikaleiksi. Laita kana odottamaan jääkaappiin.

Halkaise viinirypäleet ja kuutioi varsisellerin varret. Hienonna punasipuli. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon kana.

Sekoita salaattiin creme fraiche. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Laita reilujen leipäviipaleiden päälle muutama salaatinlehti. Lusikoi päälle kanasalaattia ja nosta päälle toinen leipäviipale.

Vinkki!

Kokeile kanasalaatiin myös omenaa ja rouhittuja pähkinöitä!

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä