Kananugetit

30 min
5
0

Kananugetit

Itse tehdyt kananugetit ovat rapsakoita ja kaikin puolin herkullisia. Kokeile sinäkin tehdä kananugetit broilerinfileestä!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 tlsuolaa
  • 15 kplhapankorppuja (tai 2 dl ruiskorppujauhoja)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista kananugetit näin:

Paloittele broilerit 7–8 osaan. Ripottele pintaan suolaa.

Jauha hapankorput monitoimikoneessa. Sekoita vehnäjauhot hapankorppumuruihin.

Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja pippuri.

Pyörittele broileripalat ensin muna-mausteseoksessa ja sen jälkeen hapankorppuseoksessa.

Paista nugetteja pannulla voi-öljyseoksessa noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes liha on täysin kypsää.

Voit paistaa nugetit myös 225-asteisessa uunissa, tällöin paistoaika on 10–15 minuuttia. Käännä nugetit paistamisen puolivälissä.

Tarjoa nugettien kanssa lohkoperunoita ja valkosipulimajoneesia tai makeaa chilikastiketta.

Vinkki!

Kuvassa käytetyt astiat Finnish Design Shopista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä