Maku

Kanaleipä Provencen tapaan

20 min
0
0

Kanaleipä Provencen tapaan

GL
LA
MA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 4 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 10 kplkirsikkatomaattia
  • 10 kplkivettömiä oliiveja
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Aioli

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin aioli. Pane puhtaaseen, kuivaan kulhoon kananmuna ja mausta se ripauksella suolaa ja cayennea.
Vatkaa muna kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää öljy sekaan ohuena vanana koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu.
Lisää sekaan sitruunanmehu ja murskatut valkosipulinkynnet ja nosta kulho hetkeksi viileään.
Kuivaa ja painele kämmenellä fileet ohuiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja paista pannulla rasvassa kypsiksi molemmin puolin. Nosta sivuun ja peitä löyhästi foliolla.
Sipaise leipäpalojen pintaan öljyä ja paahda pala molemmin puolin pannulla rapeaksi.
Huuhdo ja halkaise tomaatit.
Kokoa leivät. Pane leipäviipaleille ensin aiolia ja nosta päälle paistettua, viipaloitua broilerinlihaa.
Viimeistele leivät tomaatilla, oliiveilla ja basilikalla. Nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä