Maku

Kanakeitto (Soto ayam)

40 min
4
1

Kanakeitto (Soto ayam)

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gbroilerin rintaleikkeitä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 15 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 100 griisinuudeleita
  • 100 gituja (mungpapu)

Maustetahna

  • 4 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlkurkumaa
  • 3 rklrypsiöljyä

Koristeluun

  • 1 kpltuoretta chiliä (suikaloituna)
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista siinä broilerisuikaleet kauniin kullanruskeiksi.

Kaada vesi kattilaan, anna sen kiehahtaa ja vähennä lämpö keskilämmölle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Liota nuudeleita kuumassa vedessä muutama minuutti ja nosta ne hetkeksi siivilään valumaan.

Kasta idut kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi ja jäähdytä ne siivilässä juoksevan, kylmän veden alla.

Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit maustetahnaa varten. Hiero sipulit ja pähkinät morttelissa karkeaksi tahnaksi. Paista maustetahna wokissa öljyssä mustapippurin ja kurkuman kanssa. Sekoita tahna keiton joukkoon, anna kiehua muutama minuutti.

Jaa nuudelit ja idut annoskulhoihin ja kaada kuuma keittoliemi niiden päälle. Koristele chilisuikaleilla ja korianterilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä