Maku

Kana saltimbocca & vuohenjuustorisotto

0
0

Kana saltimbocca & vuohenjuustorisotto

Italialainen klassikko joka valmistetaan yleensä vasikasta mutta vasikan sijaan voi myös käyttää kanaa
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 450 grisottoriisiä (Arborio-risottoriisi)
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 7 dlkanalientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gvuohenjuustoa
  • 50 gvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 4 kplbroilerin rintafileitä (150g/kpl)
  • 1 kplruukku tuoretta salviaa (2 salvian lehteä per filee)
  • 8 kplparmankinkkua (2 siivua per filee)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mausta kanat suolalla

Asettele jokaiselle fileelle 2 salvian lehteä

Rullaa jokaisen fileen ympärille 2 siivua parmankinkkua

Kuumenna liemi(viini+kanaliemi) kattilassa. Kaada oliiviöljy toiseen kasariin, lisää öljyyn sipuli.

Pehmennä sipulia noin 3 minuuttia. 

Lisää kasariin riisi ja nosta lieden lämpöä.

Kääntele riisiä koko ajan varovasti, kun se alkaa kypsyä. Riisi ei saa saada väriä.

Pidä riisi koko ajan liikkeessä. Muutaman minuutin kuluttua riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.

Lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä ja suolaa.

Laske lämpöä niin, että liemi poreilee melko voimakkaasti

Lisää nestettä edelleen kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen, mutta anna aina edellisen kauhallisen nestemäärän imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan.

Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Lisää sitten kerma ja anna kerman imeytyä riisiin.

Paista tässä vaiheessa kanoihn väri pintaan (2min per puoli) ja nosta fileet 175 asteiseen uuniin ja paista uunissa 15min.

Nosta kasari liedeltä. Lisää joukkoon voi ja vuohenjuusto.

Sekoita varovasti. Nauti risotto mahdollisimman pian, eli kun se on koostumukseltaan vielä miellyttävän kosteaa.

Tarjoa risotto kanan ja esim. Paholaisen hillon kanssa

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä