Kana-Chorizopata ja Lehtikaalicouscous

2 h 30 min
5
0

Kana-Chorizopata ja Lehtikaalicouscous

Mausteinen pata ja lehtikaalicouscous sopivat erinomaisesti yhteen. Ruukussa myytävä lehtikaali on pehmeää ja sopii erinomaisesti salaatteihin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Kana-Chorizopata

  • 680 gnaapurin maalaiskananpojan maustamattomia paisteja
  • 200 gchorizoa
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 3 kplvarsisellerin vartta
  • 3 kplporkkanaa
  • 3 kplvalkosipulin kynttä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlkanalientä
  • 400 gmutti tomaattimurskaa
  • 2 rklmutti tomaatti pyreetä
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Lehtikaalicouscous

  • 4 dltäysjyvä couscousia
  • 3/4 dlneitsyt oliiviöljyä
  • 1 kplsitruunan mehu
  • tuoretta lehtikaalia (ruukullinen)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Hienonna valkosipulin kynnet. Poista chorizosta kuori ja viipaloi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista broilerin paistipalat molemminta puolilta. Nosta syrjään odottamaan. Lisää pataan chorizo ja paista hetki. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja savustetulla paprikajauheella. Lisää broilerit pataan ja laita kansi päälle. Nosta uuniin 175 asteeseen ja anna hautua kaksi tuntia. Nosta halutessasi broilerin paistit padasta ja irroita lihat luista. Lisää lihat takaisin pataan.

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunan mehu. Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtiruoti. Pilko lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita couscousin joukkoon.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä