5(3)
Kana-chorizopata ja lehtikaalicouscous
Maidoton
Laktoositon
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Mausteinen pata ja lehtikaalicouscous sopivat erinomaisesti yhteen. Ruukussa myytävä lehtikaali on pehmeää ja sopii erinomaisesti salaatteihin.
Reseptin ainekset
6 annosta
Kana-chorizopata
680 gmaalaiskananpojan maustamattomia paisteja
200 gchorizoa
1 rklöljyä paistamiseen
1–2sipulia
3varsisellerin vartta
3porkkanaa
3valkosipulinkynttä
1 dlkuivaa valkoviiniä
2 dlkanalientä
400 gtomaattimurskaa ((esim. Mutti))
2 rkltomaattipyreetä ((esim. Mutti))
1 tlsavustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
Lehtikaalicouscous
4 dltäysjyväcouscousia
3/4 dlneitsytoliiviöljyä
1sitruunan mehu
tuoretta lehtikaalia (ruukullinen)

Kana-chorizopata ja lehtikaalicouscous valmistetaan näin:

  1. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Hienonna valkosipulinkynnet. Poista chorizosta kuori ja viipaloi.
  2. Kuumenna padassa öljy ja ruskista broilerin paistipalat molemmilta puolilta. Nosta syrjään odottamaan. Lisää pataan chorizo ja paista hetki.
  3. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja savustetulla paprikajauheella. Lisää broilerit pataan ja laita kansi päälle.
  4. Nosta uuniin 175 asteeseen ja anna hautua kaksi tuntia. Nosta halutessasi broilerin paistit padasta ja irroita lihat luista. Lisää lihat takaisin pataan.
  5. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunan mehu. Huuhtele lehtikaalit ja poista lehtiruoti. Pilko lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita couscousin joukkoon.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.