Kampsut

2 h 15 min
5
0

Kampsut

Kampsut tuovat lapin mystiikkaa kotikeittiöön
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli (hyvin hienonnettuna)
  • 50 gvoita
  • 2 dlverta
  • 1 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlohrajauhoja
  • 1 dlruisjauhoja

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Hienonna sipuli melko hienoksi ja kuullota voissa pannulla. 

Lisää kuullotetut sipulit ja suola veren ja veden kanssa yhteen. Sekoita jauhot keskenään ja ala sekoittaa niitä veren joukkoon. 

Anna valmiin taikinan turvota mielellään tunnin verran. 

Taputtele taikinasta pötkö, josta pieniä kakkusia tai ota lusikalla nokare aina yhtä kakkusta varten ja taputtele se jauhojen kanssa litteäksi.

Lisää valmiit kampsut yksi kerrallaan runsassuolaiseen keitinveteen. Keitä noin tunti ja erottele kampsuja toisistaan, jos ne meinaavat tarttua kiinni. 

Tarjoile sellaisenaa vaikka puolukkasurvoksen kanssa tai anna jäähtyä ja paista vielä voissa ennen tarjoilua. 

 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä