Kampelaa, kasviksia ja basilikakastike

30 min
0
2

Kampelaa, kasviksia ja basilikakastike

Keväinen ja kevyt kalaruoka basilikakastikkeella ja uunissa paahdetuilla kasviksilla.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Kasvikset

  • 1 kplporkkana suikaloituna
  • 3 kplvarsiselleriä suikaloituna
  • 2 kplperunaa suikaloituna
  • 1 rklrypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua valkosipulia (ei pakollinen)

Basilikakastike

  • 1 kplruukku tuoretta basilikaa (ruukku)
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 1/2 kplsitruunan mehu
  • suolaa

Kalafileet

  • 4 kplkampelafileetä
  • suolaa ja pippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 rklvoita paistamiseen

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita suikaloimalla kasvikset.

Lisää kasvisten päälle suola, pippuri, kuivattu valkosipuli ja öljy. 

Paahda kasviksia uunissa n. 15-20 minuuttia (varo etteivät pala) niiden paksuudesta riippuen. Itse annoin kasvisten jäädä napakoiksi ja rouskuviksi.

Mausta kalafileet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. 

Valmista basilikakastike. 

Lisää basilika, öljy, suola ja sitruunamehu blenderiin tai sauvasekoittimen monitoimiosaan. Surraa tasaiseksi ja maista. Lisää suolaa tai sitruunamehua lisää jos siltä tuntuu. 

Kaada laakealle lautaselle vehnäjauhoja ja kierittele kalafileet jauhoissa. 

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja nosta pannulle reilu nokare voita. 

Paista kalafileitä voissa pannulla, n. minuutti / puoli riippuen fileiden paksuudesta.

Tee annokset: lautasen pohjalle kasviksia, kasvisten päälle kalafile ja koristele annos basilikakastikkeella. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä