Rennosti rullalle! Kalkkunarullat saavat maistuvan täytteen viikunoista, karpaloista ja tuoreista yrteistä
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minKalkkunarullat valmistuvat ohuista fileepihvistä alle tunnissa. Rullat täytetään, kiedotaan pekoniviipaleisiin ja käytetään nopeasti pannulla. Lopuksi ne laitetaan uuniin mehevöitymään ja rapeutumaan.
MA
GL
0
Kuvat
Julkaistu 15.12.2020

Rennosti rullalle! Kalkkunarullat saavat maistuvan täytteen viikunoista, karpaloista ja tuoreista yrteistä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 (400 g)kalkkunan fileepihviä
- 1 pkt (140 g)pekonia
- 2–3 tuoretta viikunaa
- ½ruukkua salviaa
- 2 dlvalkoviiniä
Täyte
- 4kuivattua pehmeää viikunaa
- 2 rklkuivattuja karpaloita
- ½ rkusalviaa (hienonnettuna)
- 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)
- ½ rkl oliiviöljyä
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 1 tldijoninsinappia
- ripaussuolaa
- ripausrouhittua mustapippuria
Kalkkunarullat valmistuvat näin:
- Ota fileepihvit lämpimään.
- Valmista ensin täyte. Hienonna kuivatut viikunat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Nuiji fileepihvejä hieman ohuemmiksi. Levitä täyte fileille ja käännä rullalle. Kiepauta kunkin ympärille pari pekoniviipaletta.
- Paista fileerullat nopeasti paistinpannulla käännellen, jotta ne hieman ruskistuvat. Siirrä rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja lisää ne ja salvianlehdet vuokaan. Kaada vuokaan viini.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kalkkunarullat ovat kypsiä.