Maku

Kalkkunapyörykät appelsiinikastikkeessa

10 h 20 min
MU
3.87
1


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkeitettyä perunaa
  • 1 kplmunaa
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlcurrya
  • 3/4 tlsuolaa
  • 400 gkalkkunan jauhelihaa

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Appelsiinikastike

  • 3 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 dlvettä
  • 4 rklvaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

10 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 h

Raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon muna, persilja, sitruunamehu, mausteet ja kalkkunan jauheliha.

Muotoile taikinasta noin 20 pyörykkää. Ruskista ne paistokasarissa öljyssä kahdessa erässä. Siirrä lautaselle.

Kaada appelsiinimehu, vesi ja kastikesuurus paistokasariin. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.

Kaada joukkoon kalkkunapyörykät ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Mausta hunajalla, soijakastikkeella ja persiljalla. Tarjoa kalkkunapyörykät ja appelsiinikastike keitetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.87