Maku

Kalkkunapaisti saltimbocca

2 h 30 min
4.3
3

Kalkkunapaisti saltimbocca

GL
MU
3
4.3
Saltimbocca tarkoittaa italiaksi "hyppää suuhun" – niin herkullista se on! Tämä kalkkunapaisti saltimbocca täytetään salviavoilla ja parmankinkulla. Mehevä kalkkunanfileerulla sopii vaikka joulupöydän kinkun korvaajaksi!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gkalkkunan rintafileetä

Täyte

  • 50 gtuoretta salviaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 30 gvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 80 gparmankinkkua

Vuokaan

  • 2 kplpunasipulia

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Pinnalle

  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Kiinnittämiseen cocktailtikkuja

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuivaa kalkkunan rintafilee talouspaperilla. Leikkaa se levyksi. (Leikkaa kalkkunanrintaan sivusta pitkä viilto ja avaa filee kuin kirja. Jatka leikkaamista toiseen suuntaan, niin saat yhtenäisen levyn.)

Hienonna salvia ja valkosipulinkynsi. Sekoita pehmeä voi, hunaja, salvia ja valkosipuli keskenään. Ripottele kalkkunafileen päälle suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle salviavoi ja parmankinkkuviipaleet. Kääri filee tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Kuori ja leikkaa punasipulit paksuiksi viipaleiksi. Paista sipuliviipaleet nopeasti voissa molemmin puolin. Lisää nokare voita pannulle ja ruskista sitten kalkkuna joka puolelta. Nosta kalkkuna uunivuokaan sipulilanttien päälle. Ripottele pinnalle suolaa.

Kypsennä kalkkunapaistia 125-asteisessa uunissa vajaat 2 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta.

Kääri kalkkunapaisti saltimbocca folioon ja anna vetäytyä. Tarjoa kalkkuna ohuina viipaleina joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä