Maku

Kalkkunakuorukat ja aioli

25 min
0
0

Kalkkunakuorukat ja aioli

Teksti Marja Samuli
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 rklleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 450 gkalkkunaa (kypsää, savustettua)
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Nopea aioli

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlkevytmajoneesia
  • 2 tlsitruunamehua

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kuumenna hetki miedolla lämmöllä.
Lisää maito vähitellen koko ajan hämmentäen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike on sileää ja sakeaa. Nosta sivuun.
Kuumenna öljy ja kuullota siinä valkosipulimurska. Pane monitoimikoneeseen kalkkunan liha ja paistettu valkosipulimurska.
Lisää seokseen maitokastike. Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa ja jauhettua pippuria.
Muotoile jäähtyneestä ja kiinteytyneestä seoksesta pieniä pyöryköitä. Kasta ne vatkattuun munaan ja pyörittele korppujauhoissa.
Kuumenna 1 litra öljyä isossa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäkuutio ruskistuu siinä alle minuutissa.
Laske kuorukat öljyyn ja uppokeitä niitä 4 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia.
Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Valmista aioli. Yhdistä majoneesi ja murskatut valkosipulin kynnet. Maista ja mausta maun mukaan sitruunanmehulla.
Pane kuorukat tarjolle aiolin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä