Kotivinkki

Kalkkunafilee ja hedelmämajoneesi

0
0

Kalkkunafilee ja hedelmämajoneesi

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500-600 gkalkkunan fileetä
  • 2 rklöljyä
  • 1 rklcurrya
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkanelia

HEDELMÄMAJONEESI:

  • 2 dlkevytmajoneesia
  • 1 dlkermaviiliä
  • 1 prkananasmurskaa
  • ½sitruunan mehu
  • paritimjamin oksaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Ota filee jääkaapista huoneen lämpöön noin tunti ennen paistamista.

2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet. Kääntele mausteita hetki ja laita filee pannulle. Paista fileeseen nopeasti kaunis pinta molemmin puolin.

3. Aseta filee uunipannulle ja paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista fileetä uunin alaritilätasolla 150 asteessa noin 1–1 ½ tuntia, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Älä paista fileetä liikaa, ettei se turhaan kuivu.

4. Kääri filee hetkeksi folioon tekeytymään ja leikkaa vasta sitten siivuiksi.

5. Tarjoa filee kuskusin ja hedelmämajoneesin kanssa.

HEDELMÄMAJONEESI:

1. Sekoita majoneesiin kermaviili ja ananasmurska.

2. Hienonna timjami. Lisää joukkoon sitruunamehu ja timjami.

3. Tee kastike valmiiksi edellisenä päivänä makuuntumaan.

Vinkki!

Kalkkunan fileet ovat useasti valmiiksi kevyesti suolattuja. Tarkasta suolaus, ennen kuin lisäät suolaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä