Kotivinkki

Kalkkunaburgeri grillatulla ananaksella – voittamattoman mehevät yhdessä

50 min
0
0

Kalkkunaburgeri grillatulla ananaksella – voittamattoman mehevät yhdessä

Teksti Kotivinkki
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos
Kalkkunaburgeri saa extramehevyyttä grillatusta ananaksesta. Itse tehty teriyaki-kastike viimeistelee herkullisen maun. Kurkkaa resepti ja ihastu!

Ainekset (6 annosta)

  • 6hampurilaissämpylää

Teriyaki-kastike

  • 1 ½ dlsoijakastiketta
  • ¾ dlvettä
  • ¾ dlhunajaa
  • ½ dlriisiviinietikkaa
  • 2valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tlsriracha-kastiketta
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 rklvettä suurustamiseen

Avokadokastike

  • 1avokado
  • ½ dlsitruunan mehua
  • ½ dlturkkilaista jogurttia
  • 1 tlhunajaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Pihvit

  • 6ohutta kalkkunafilepihviä
  • (suolaa)

Lisäksi

  • ananasrenkaita, punasipulia, salaattia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Kalkkunaburgerit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna teriyakin ainekset maissitärkkelystä ja suurustamisvettä lukuun ottamatta kattilassa. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta, kunnes se sakenee. Jäähdytä.
  2. Soseuta avokadokastikkeen ainekset, peitä kannella ja säilytä viileässä.
  3. Nosta pellille leivinpaperin päälle kalkkuna pihvit, ananasrenkaat ja punasipuliviipaleet. Voitele teriyakilla. Grillaa 200 asteisessa uunissa 5 min. Lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Grillaa sämpylöitä 3–4 min. Kokoa purilaiset ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0