Maku

Kalkkuna-kurpitsarisotto

30 min
0
0

Kalkkuna-kurpitsarisotto

MU
GL
0
0
Teksti Angeelika Kang
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gkurpitsaa
  • 8 kplsalottisipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 200 gkalkkunan rintafileetä (kylmäsavustettuna)
  • 9 dlkanalientä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Keitä ja soseuta kurpitsa.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Leikkaa liha sentin kuutioiksi. Kuumenna kanaliemi kattilassa.

Kuumenna oliiviöljy laakeassa paistokasarissa ja lisää öljyyn sipulisilput. Kääntele aineksia, kunnes sipulit pehmenevät.

Lisää kasariin riisi ja lihakuutiot. Kuumenna aineksia koko ajan käännellen, kunnes riisi alkaa muuttua läpinäkyväksi. Lisää viini. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää pari kauhallista kuumaa lientä. Sekoittele. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan aina, kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää välillä kurpitsasose.

Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta al dente, eli vielä napakkaa pureskeltaessa. Kaikkiaan nesteen lisäämiseen kuluu noin 15 minuuttia.

Lisää voi, parmesaanijuusto sekä persilja ja kääntele. Mausta kalkkuna-kurpitsarisotto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile kalkkuna-kurpitsarisotto heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä