Kalavokki ahvenista

40 min
4.3
0

Kalavokki ahvenista

LA
MA
MU
0
4.3
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gahvenia (fileitä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1/2 kplkukkakaalia
  • 3 kplkevätsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1/4 dlsitruunamehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Poista ahvenista ruodot ja leikkaa fileet reilun sentin levyisiksi suikaleiksi. Tai sulata puna-ahven ja suikaloi fileet.

Mausta kalasuikaleet kevyesti suolalla ja lisää tilkka öljyä. Anna kalan maustua sen aikaa, kun paistat kasvikset.

Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika. Viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi.

Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä. Paista kalat nopeasti kypsiksi ja nosta pois pannulta. Lisää chili, inkivääri, valkosipuli ja kukkakaalit. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

Lisää paprika, sipuli ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista noin 3 minuuttia.

Lisää soija- ja chilikastike sekä sitruunamehu. Kuumenna hetki, tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.

Kumoa kalapalat pinnalle ja sekoita varoen, ettei kala hajoa.

Tarjoa kalavokki suoraan vokista keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä