Maku

Kalatagine chorizo-paprikasalsalla

0
0

Kalatagine chorizo-paprikasalsalla

Mahtava kalapata jossa on ripaus joulunmakua kanelin ja sahramin ansiosta. Toimii kylmällä keleillä oikein hyvin lämmikkeeksi.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkuhaa,ahventa tai siikaa
  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 1 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1-2 kpltuoretta punaista chiliä
  • 1-2 kpltuoretta vihreää chiliä
  • 1 kplkanelitanko
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 rklhummerifondia
  • 5 rklvettä
  • 0,5 gsahramia
  • 100 gmustia oliiveja

Chorizo-paprikasalsa

  • 200 gchorizomakkaraa
  • 1 kplpunainen paprika
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 kpltuore punainen chili
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 kplpuntti tuoretta korianteria
  • 1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • suola,oliiviöljy,valkopippuri, tuoretta punaista ja vihreää chiliä koristeluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikkaa kala n.tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi

silppua sipuli,chilit ja valkosipuli pieneksi ja freesaa ne öljyssä pehmeäksi

lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja kanelitanko ja freesaa vielä hetki

Lisää sekaan tomaattipyree ja  hummerifondi. Freesaa vielä hetki ja lisää sitten vesi sekä sahrami.

Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla n.20min

Lisää viimeisenä kalat ja oliivit ja anna hautua vielä kannen alla n.10min tai kunnes kalat on kypsiä

tarkasta suola ja lisää tarvittaessa. Rouhi päälle vielä hieman valkopippuria.

Salsa:

Pilko chorizo pieneksi ja ruskista se öljyssä. 

Anna jäähtyä ja pilko sillä aikaa punasipuli,chili ja valkosipuli sekä paprika pieneksi.

Sekoita keskenään chorizo,sipulit,paprika ja chili

lisää sekaan öljy sekä silputtu korianteri.

tarkasta suola ja lisää tarvittaessa

Lusikoi salsaa keiton päälle

Tarjoa lisäksi majoneesia ja keitettyä perunaa tai kikherneitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä