Maku

Kalastajan paistos

45 min
4
0

Kalastajan paistos

MU
GL
0
4
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 glohifileetä (ruodotonta)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 10 dlperunasosetta (peruna-bataattisosetta)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi öljyssä.

Poista lohifileestä nahka (tai pyydä kalatiskillä lohipala nahattomana). Suikaloi lohi ja mausta se suolalla.

Siirrä lohi- ja purjosuikaleet voideltuun uunivuokaan. Lisää soija, sitruunamehu, tilli sekä rosee- ja mustapippuri. Levitä päälle perunamuusi.

Paista kalastajan paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa kalastajan paistos vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä