Maku

Kalastajan juustopiirakka

1 h 25 min
4.3
0

Kalastajan juustopiirakka

Teksti Lisa Lehtinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 annosta)

Taikina

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 kpllimettiä
  • 1 dlvoita (sulatettuna)
  • 125 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 500 gsavustettua siikaa (perattuna)
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 kplkevätsipulia
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 200 gkermaviiliä
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %) (ruohosipuli)
  • 125 gmaitorahkaa
  • 1/2 kpllimettiä
  • 2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja suola. Purista limetin mehu ja raasta pesty kuori taikinaan. Lisää loput taikinan aineet ja puristele seos tasaiseksi. Voitele suuri (Ø noin 28 cm) irtopohjavuoka. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi ja nosta levy vuokaan. Painele taikinaa korkealle vuoan reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Perkaa savusiika ruodoista ja asettele palat vuoan pohjalle. Silppua sipulit ja siirrä ne vuokaan. Paloittele vuohenjuusto kulhoon ja lisää joukkoon loput täytteen aineet. Mausta limetin mehulla ja kuoriraasteella. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Kaada juustoseos vuokaan.

Paista kalastajan juustopiirakkaa noin 45 minuuttia. Peitä se tarvittaessa foliolla, mikäli reunat tummuvat liikaa.

Jäähdytä kalastajan juustopiirakka ja tarjoile sitä kylmänä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä