Maku

Kalamureke mikrossa

33 min
2.5
0

Kalamureke mikrossa

GL
0
2.5
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 gkirjolohta
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 22% )
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria (tai chiliä)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dlherneitä
  • 2 kplvalkuaista

Tee näin

33 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN8 min

Voit ostaa kalan valmiiksi jauhettuna tai jauhaa itse tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

Sekoita kermaan sitruunamehu, keltuaiset, perunajauhot ja mausteet.

Lisää kalamassa, tillisilppu ja herneet. Sekoita tasaiseksi. Kääntele massaan viimeiseksi vaahdotetut valkuaiset. Kypsennä lusikallinen massaa mikrossa ja tarkista, onko mausteita riittävästi.

Kaada murekeseos voideltuun, 0,75–1 litran vetoiseen mikronkestävään vuokaan.

Kypsennä mureketta ensin täydellä teholla 5 minuuttia. Jatka kypsennystä puolella teholla 4–8 minuuttia.

Tarkkaile kypsymistä murekkeen keskeltä. Anna kalamurekkeen jäähtyä haaleaksi ennen tarjoamista. Kumoa kalamureke tarjoiluvadille ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoa kalamureke keitettyjen perunoiden ja voisulakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit kypsentää kalamurekkeen myös tavallisessa uunissa. Peitä mureke foliolla ja pane vuoka vesihauteeseen. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä