Maku

Kalakauppiaan maderullat

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
MU
4.3
0
Julkaistu 27.6.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1500 gmadetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 40 gvoita
  • 4 tlpiparjuuritahnaa
  • 20 grucolaa (silputtuna)
  • 1/4 rklperunajauhoja

Kastike

  • 2 1/2 dlkalalientä (made)
  • 125 gsulatejuustoa (rasvaa 20-24 %)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlvalkopippuria

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tarjoiluun

  • 100 gkukkakaalia
  • 100 gparsakaalia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 rklvoita
Tulosta

Nylje ja fileoi made tai pyydä kauppiasta tekemään se. Keitä suolalla ja pippurilla maustettu liemi mateen ruodosta ja päästä. Pakasta liemen loppu tulevaa käyttöä varten, esimerkiksi jääpalapussiin.

Nuiji madefileet kevyesti kelmun välissä. Mausta pinta. Sekoita voi, piparjuuritahna, rucolasilppu ja perunajauho. Levitä täyte madefileille ja rullaa ne. Kiinnitä saumakohta hammastikulla ja pane rullat voideltuun uunivuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Kaada kastike maderullien päälle vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle ja pane maderullat vuoka uuniin. Paista 25–30 minuuttia.

Paloittele kasvikset ja keitä tai höyrytä ne kypsiksi. Mausta juoksevalla hunajalla ja voilla tai margariinilla. Tarjoa kalakauppiaan maderullien kanssa.

Kommentoi »