Maku

Kalafrikadellit

20 min
3.9
2

Kalafrikadellit

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 ghaukea (nahatonta)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlrakuunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1/2 dlruokakermaa

Kastike

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 dlvettä
  • 2 rklkalafondia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Paloittele haukifilee monitoimikoneen kulhoon ja jauha se tasaiseksi leikkuuterällä. Ruodot jauhautuvat taikinaan.

Lisää mausteet, sitruunamehu ja kuoriraaste, muna, jauhot ja kerma samalla sekoittaen.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää paseerattu tomaatti, huuhdo tölkki vedellä ja kaada liemi joukkoon. Mausta fondilla ja kuumenna kiehuvaksi.

Kasta kaksi ruokalusikkaa veteen. Ota niiden avulla pieniä nokareita kalamureketaikinasta ja pudota kiehuvaan liemeen vieri viereen. Nosta kansi päälle ja keitä hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia.

Tarjoa kalafrikadellien lisäksi keitettyä täysjyväpastaa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä