Kotivinkki

Kala-pekonihyrrät ja currypaistettua kesäkurpitsaa

0
0

Kala-pekonihyrrät ja currypaistettua kesäkurpitsaa

Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset

KALA-PEKONIHYRRÄT:

  • 500 gkuha- tai siikafileetä
  • 4-6 viipalettapekonia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lehtipersiljaa, timjamia
  • tai salviaa

CURRYPAISTETUT KESÄKURPITSAT:

  • 2ohutta kesäkurpitsaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklcurryjauhetta
  • sormisuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

KALA-PEKONIHYRRÄT

1. Leikkaa tai nypi kalafileet ruodottomiksi. Leikkaa fileet pitkittäin halki.

2. Mausta filee kevyesti suolalla­ ja pippurilla ja aseta päälle ­haluamiasi tuoreita yrtinlehtiä. Rullaa filee kapeaksi rullaksi ja kietaise ulkoreunan ympärille pekoniviipale. Työnnä rullan läpi vaakatasossa varrastikku.

3. Kypsennä kalarullat grillissä tai paistinpannulla 2–3 minuuttia molemmin puolin.

CURRYPAISTETUT KESÄKURPITSAT

1. Leikkaa kesäkurpitsat noin ½?cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää curry. Kypsennä maustetta­ hetki.

3. Paista kesäkurpitsaviipaleet curryöljyssä molemmin puolin kauniin keltaisiksi. Mausta tarvittaessa sormisuolalla. Tarjoile lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä