Maku

Kala-nuudelivokki

25 min
MA
MU
3.5
1


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 125 gvehnänuudeleita
  • 400 gseitiä (pakaste)
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklcurrytahnaa (keltaista)
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklkalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Murra nuudelit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin.

Leikkaa kohmeinen kala suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi paprika. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna valkosipulinkynsi.

Kuumenna tilkka öljyä vokkipannussa. Paista ensin kalasuikaleet varovasti molemmin puolin. Kumoa lautaselle.

Lisää pannuun tilkka öljyä ja currytahna. Paista kasviksia mausteöljyssä 5 minuuttia koko ajan käännellen.

Lisää nuudelit, chili- ja kalakastike sekä inkivääri. Paista hetki.

Lisää kalat ja kääntele vokki varovasti sekaisin. Tarkista kala-nuudelivokin maku.

MITÄ PIDIT?
3.5