Maku

Kala-nuudelivokki

25 min
4
1

Kala-nuudelivokki

MA
MU
1
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 125 gvehnänuudeleita
  • 400 gseitiä (pakaste)
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklcurrytahnaa (keltaista)
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklkalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Murra nuudelit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin.

Leikkaa kohmeinen kala suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi paprika. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna valkosipulinkynsi.

Kuumenna tilkka öljyä vokkipannussa. Paista ensin kalasuikaleet varovasti molemmin puolin. Kumoa lautaselle.

Lisää pannuun tilkka öljyä ja currytahna. Paista kasviksia mausteöljyssä 5 minuuttia koko ajan käännellen.

Lisää nuudelit, chili- ja kalakastike sekä inkivääri. Paista hetki.

Lisää kalat ja kääntele vokki varovasti sekaisin. Tarkista kala-nuudelivokin maku.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä