Kala-kasviskeitto

40 min
3.8
0

Kala-kasviskeitto

MU
0
3.8
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 gkirjolohta (tai seitiä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 kplperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplfenkolia
  • 2 kplkesäsipulia (tai purjon valkoinen osa)
  • 12 dlvettä
  • 2 kplkalaliemikuutioita
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 2 dlruokakermaa
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Lisäksi

  • 3 kplpiimälimppuviipaletta
  • 20 gvoita

Lisäksi

  • suolaa, valko- tai mustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kalakeitto valmistuu joko kirjolohesta tai pakastekalasta. Nypi kirjolohesta ruodot pois ja mausta kala kevyesti suolalla. Anna maustua sillä välin, kun teet keiton. Tai ota pakastekala huoneenlämpöön sulamaan.

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Leikkaa fenkolin puumainen ydin pois ja suikaloi fenkoli. Silppua sipuli(t).

Kuumenna kattilassa kalaliemi.

Lisää kasvikset ja keitä hiljalleen, kunnes ne ovat pehmeitä.

Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa hienonnusterää käyttäen. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää jäinen pinaatti ja kerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Leikkaa kala isohkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja, kunnes kala on kypsää. Kohmeisen pakastekalan kypsennykseen kuluu hieman pitempi aika kuin tuoreen kalan. Silppua pinnalle tilliä.

Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna kala-kasviskeiton makujen tekeytyä sillä välin, kun paistat lisäkkeen.

Murenna leipä joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Sulata rasva paistinpannulla ja paista leipämuruset rapeiksi välillä sekoitellen.

Tarjoa leipämuruset kala-kasviskeiton lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä